Filmová a televizní fakulta - FAMU / Film and TV School
Permanentní URI pro tuto komunitu
Procházet
Procházet Filmová a televizní fakulta - FAMU / Film and TV School podle oponent ","
Nyní se zobrazuje 1 - 3 z 3
Výsledků na stránku
Možnosti řazení
- Constructing a HeroineSahiti, Noar(Akademie múzických umění v Praze.Filmová a televizní fakulta, 2020)Datum obhajoby: 2020-09-18This thesis examines the conception of a heroine in fiction screenwriting by analyzing the work of Danish filmmaker Lars von Trier. It mainly focuses on the inscribed qualities and characteristics of his female protagonists, and interprets their instrumentality and influence over their narratives, outlining each character's social, emotional, and intellectual entanglements and utilizing their predicaments to assess their agency and empowerment within Lars von Trier's universe. It also addresses the peculiarities of what constitutes a von Trier heroine, referencing Freytag's technique of the drama, and offers a comparative approach between the heroines themselves. The thesis also concentrates on what each of these characters have to say about the state of society, and their resolve in confronting the hardships imposed upon them.
- Hans-Peter Feldmann, 44 stranStejskalová, Eliška(Akademie múzických umění v Praze.Filmová a televizní fakulta, 2014)Datum obhajoby: 2014-09-10Tato bakalářská práce se zabývá německým konceptuálním umělcem a fotografem Hansem-Peterem Feldmannem. Monografie je rozřazena do čtyř kapitol, nejprve pojednává o Feldmannově životě, poté následuje stěžejní část práce pojednávající o jeho díle, kde jsou analyzována Feldmannova témata sběratelství a všednost. Třetí kapitola je věnována specifickému smýšlení autora o sobě samém, závěrečná část zařazuje Feldmannovu tvorbu do širšího kontextu.
- Strukturální analýza gulášeNeudeker, Dominik(Akademie múzických umění v Praze.Filmová a televizní fakulta, 2021)Datum obhajoby: 2021-09-09Tato práce se zaměřuje na úzké propojení mezi procesy vytváření a konzumace filmu a jídla. Toho je docíleno za užití analogie mezi těmito dvěma uměleckými odvětvími ukázanými na příkladu procesu vzniku guláše a analýzy jeho jednotlivých postupů a prvků. První část této práce je věnována surovinám a jejich přípravě. Druhá část skladebnému procesu, tedy vaření a třetí část konzumaci.